श्री हनुमान चालीसा – Shri Hanuman Chalisa Lyrics

Join WhatsApp

Join Now

Join Telegram

Join Now

Last updated on July 21st, 2024 at 02:36 pm

श्री हनुमान चालीसा पढने से आत्मिक शांति तो मिलती ही है साथ ही कई रोगों और कई कष्टों का भी नाश होता है, भगवान श्री हनुमान की पूजा भक्ति व उपासना करने से बजरंगबली प्रसन्न होते है और सफलताओ के नए द्वार खुलते है, तो आप भी रोजाना ये हनुमान चालीसा पढ़े, और हनुमान जी का जयकारा बोले, जय हनुमानजय श्री राम.

 
Hanuman Chalisa

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।। 
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
Shri Guru Charan Saroj Raj, Nij Manu Mukuru Sudhari
Barnau Raghubar Bimal Jasu, Jo Dayaku fal Chari
Buddhihin Tanu Janike, Sumiro Pawan Kumar
Bal Buddhi Vidhya Dehu Mohi, Harhu Kalesh Vikar
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।
 रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।
Jay hanuman gyan gun saagar
Jya kapis tihu lok ujaagar
Ramdut atulit bal dhama
Anjani putra pawansut namaa
महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी।।
 कंचन बरन बिराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा।।
Mahabir bikram bajarangi
Kumati nivar sumati ke sangi
Kanchan baran biraj subesa
Kaanan kundal kunchit kesa
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।
कांधे मूंज जनेऊ साजै।
 संकर सुवन केसरीनंदन।
तेज प्रताप महा जग बन्दन।।
Haath bajra au dhwaja biraje
Kaandhe munj janeu saaje
Shankar suvan kesari nandan
Tej pratap maha jag bandan
विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबे को आतुर।।
 प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया।।
Vidhyawan guni ati chatur
Ram kaaj karibe ko aatur
Prabhu Charitra sunibe ko rasiya
Raam lakhan sita man basiya
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
 भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे।।
Suksham rup dhari siyahi dikhava
Bikat rup dhari lank jarava
Bhim rup dhari asur sanhare
Ramchandra ke kaaj sanware
लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।
 रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
Laay sanjivan lakhan jiyaaye
Shri raghubir harshi ur laaye
Raghupati kinhi bahut badaai
Tum mam priy bharathi sam bhai
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।
 सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा।।
Sahas badan tumhro jas gaave
As kahi shripati kanth lagave
Sankadik brahmadi munisa
Narad saarad sahit ahinsa
 
जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
 तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
राम मिलाय राज पद दीन्हा।।
Jam kuber digpaal jahan te
Kabi kobid kahi sake kahan te
Tum upkar sugriv hi kinha
Raam milaay raaj pad dinha
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।
 जुग सहस्र जोजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
Tumharo mantra bibhishan maana
Lankeshwar bhaye sab jag jaana
Jug sahastra jojan par bhanu
Lilyo taahi madhur fal jaanu
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
 दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
Prabhu mudrika meli mukh maahi
Jaldhi laandhi gaye acharaj naahi
Durgam kaaj jagat ke jete
Sugam anugrah tumhare tete
राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
 सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
तुम रक्षक काहू को डर ना।।
Raam duare tum rakhware
Hot na aagya binu paisare
Sab sukh lahe tumhari sarna
Tum rakshak kaahu ko dar na
आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
 भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै।।
Aapan tej samharo aape
Tino lok haank te kanpe
Bhut pisach nikat nahi aave
Mahabir jab naam sunave
नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।
 संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
Naase rog hare sab pira
Japat nirantar hanumat bira
Sankat te hanuman chhudave
Man kram bachan dhyan jo lave
सब पर राम तपस्वी राजा।
तिन के काज सकल तुम साजा।
 और मनोरथ जो कोई लावै।
सोइ अमित जीवन फल पावै।।
Sab par raam tapasvi raja
Tin ke kaaj sakal tum saaja
Aur manorath jo koi lave
Soi amit jivan fal pave
चारों जुग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
 साधु-संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे।।
Charo jug partaap tumhara
Hey parsiddha jagat ujiyara
Sadhu sant ke tum rakhware
Asur nikandan raam dulaare
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
अस बर दीन जानकी माता।।
 राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा।।
Asht siddhi nau nidhi ke daata
Asbar din janki maata
Raam rasaayan tumhare paasa
Sada raho raghupati ke daasa
तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै।।
 अन्तकाल रघुबर पुर जाई।
जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।
Tumhare bhajan raam ko paave
Janam janam ke dukh bisrave
Antkaal raghubar pur jaai
Jahan janm hari bhakt kahaai
और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
 संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
Aur devta chitt na dharai
Hanumat sei sarv sukh karai
Sankat kate mite sab pira
Jo sumire hanumat balbira
जै जै जै हनुमान गोसाईं।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
 जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई।।
Jai jai jai hanuman gausaai
Krupa karhu gurudev ki naai
Jo sat baar paath kar koi
Chhuthi bandi maha sukh hoi
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
 तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।। 
Jo yah padhe hanuman chalisa
Hoy siddhi saakhi gaurisa
Tulsidas sada hari chera
Kije naath hriday mah dera
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।
Pawan tanay sankat haran, mangal murati rup
Raam lakhan sita sahit, hriday bashu sur bhup

हनुमान चालीसा के फायदे

हनुमान चालीसा पढने से उच्चारण करने से, एक वाइब्रेशन पैदा होता
है, जो हमारे शारीर के लिए बहुत ही फायदेमंद है, कहते है की हनुमान चालीसा
का पाठ करने से भुत प्रेत निकट नहीं आते और शरीर निरोगी और तंदुरुस्त रहता
है, तो आप भी रोजाना पढने की आदत डाले. और नित्य इसका पठन करे.
जय श्री राम.

Hi, I'm Hitesh Choudhary (Lyricist), founder of NVH FILMS. A blog that provides authentic information, tips & education regarding manch sanchalan, anchoring, speech & public speaking.

Leave a Comment